Tandrensning

En tandrensning er nødvendigt da man sjældent selv kan fjerne alle bakterier på tænderne. Hvis de ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten.


Fjernelse af hårde belægninger (tandsten) og bløde belægninger (plak/biofilm) på tænderne, over tandkødsniveau, samt afpudsning af tænderne for at fjerne misfarvninger.

En tandrensning er nødvendigt da man sjældent selv kan fjerne alle bakterier på tænderne. Hvis de ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten. Tandsten har en meget ru og hård overflade som giver yderligere grobund for bakteriebelægninger.

Tandstenen og bakteriebelægningerne ligger langs tandkødet, og kan virke irriterende og føre til tandkødsbetændelse. Hvis belægninger og tandsten fjernes, og tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen i løbet af få dage og tandkødet bliver sundt igen.

Efter tandrensning er det lettere at børste tænder igen og holde dem rene og det er med til at mindske risikoen for at udvikle tandkødsbetændelse og evt. senere parodontose.

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens brochure:

Download brochure her

Kontakt os

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Tlf nummer

Din besked

Kontrolspørgsmål

Åbningstider

Mandag 08 – 17
Tirsdag 08 – 16
Onsdag 08 – 17
Torsdag 08 – 17
Fredag 08 – 13

Tandlægerne Vesterbrogade
Vesterbrogade 31, 3.TH
8000 Aarhus C

Find vej

Akut behandling

Har du tandpine eller brug for akut tandbehandling, beder vi dig straks ringe til Tandlægerne i Vesterbrogade og aftale en tid – så vil vi gøre alt for at hjælpe dig så hurtigt som muligt.

Ring på tlf. 86 12 24 98

Uden for vores åbningstid henviser vi til Tandlægevagten i Århus på tlf. 40 51 51 62.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!