Tandbehandlinger

Tandlægerne i Vesterbrogade, Århus udfører en lang række tandbehandlinger bl.a. tandrensninger, plastfyldninger, rodbehandlinger, kroner, implantater, tandblegning m.v.

Vores tandbehandlinger

Hos Tandlægerne i Vesterbrogade tager vi os af alle typer af tandbehandling og forebyggelse. Vi følger nysgerrigt og engageret med i udviklingen inden for vores fagområde, så vi hele tiden kan tilbyde de bedste behandlingsmetoder – valgt efter grundige etiske overvejelser.

Vi lægger vægt på at vurdere alle patienter individuelt og giver altid en grundig information, om hvilke behandlingsmuligheder der findes. Ofte er der flere forskellige behandlingsmuligheder til samme problem. Vi fremlægger de behandlingsvalg, der findes, sådan at man kan træffe et valg på grundlag af en alsidig og saglig information.

Læs mere om de forskellige behandlinger herunder!

En tandrensning er nødvendigt da man sjældent selv kan fjerne alle bakterier på tænderne.

Fjernelse af hårde belægninger (tandsten) og bløde belægninger (plak/biofilm) på tænderne, over tandkødsniveau, samt afpudsning af tænderne for at fjerne misfarvninger.

En tandrensning er nødvendigt da man sjældent selv kan fjerne alle bakterier på tænderne. Hvis de ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten. Tandsten har en meget ru og hård overflade som giver yderligere grobund for bakteriebelægninger.

Tandstenen og bakteriebelægningerne ligger langs tandkødet, og kan virke irriterende og føre til tandkødsbetændelse. Hvis belægninger og tandsten fjernes, og tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen i løbet af få dage og tandkødet bliver sundt igen.

Efter tandrensning er det lettere at børste tænder igen og holde dem rene og det er med til at mindske risikoen for at udvikle tandkødsbetændelse og evt. senere parodontose.

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

Har du problemer med dine visdomstænder? Vi står klar til at hjælpe dig.

Visdomstænder er de fire bagerste tænder i voksentandsættet. En del visdomstænder kommer aldrig frem i munden, men bliver liggende i kæben og kan ligge der uden at gøre skade. Imidlertid kan der af og til, uden at man mærker det, opstå forskellige problemer i forbindelse med visdomstænderne. Det er derfor en god ide jævnligt at få kontrolleret sådanne skjulte visdomstænder hos tandlægen.

Ofte er der kun plads til, at en del af visdomstanden bryder frem i munden. Hvis den delvist frembrudte visdomstand ikke gør skade, er der ingen grund til at fjerne den. Der kan dog opstå betændelse i tandkødet omkring en delvist frembrudt visdomstand. Det viser sig ved smerte, rødmen, hævelse og problemer med at åbne munden helt. Man kan godt behandle betændelsen, men hvis betændelsen kommer igen, kan det blive nødvendigt at fjerne tanden.

I nogle tilfælde kan der opstå en fordybet tandkødslomme mellem visdomstanden og nabotanden. Der kan også udvikles caries i visdomstanden eller nabotanden. I sådanne tilfælde kan der ligeledes være behov for at fjerne tanden

Læs mere om visdomstænder her.

Har du mistet en eller flere tænder er det ofte muligt at erstatte disse med en bro eller implantater.

Hvad er en bro? Har du mistet en eller flere tænder er det ofte muligt at erstatte disse med en bro eller implantater. En bro er cementeret fast på dine naturlige tænder eller implantater, og vil derfor hurtigt komme til at føles som dine egne tænder.

Broer bliver normalt fremstillet for, at du kan få et pænere udseende, eller for at du kan få flere tænder at tygge med. En bro kan laves i mange materialer men ofte vælges et tandfarvet materiale således den ligner naturlige tænder.

For yderligere information om broer henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

Har du mistet en eller flere tænder er det ofte muligt at erstatte disse med en bro eller implantater.

Hvad er en bro? Har du mistet en eller flere tænder er det ofte muligt at erstatte disse med en bro eller implantater. En bro er cementeret fast på dine naturlige tænder eller implantater, og vil derfor hurtigt komme til at føles som dine egne tænder.

Broer bliver normalt fremstillet for, at du kan få et pænere udseende, eller for at du kan få flere tænder at tygge med. En bro kan laves i mange materialer men ofte vælges et tandfarvet materiale således den ligner naturlige tænder.

For yderligere information om broer henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

Snorken kan i de fleste tilfælde behandles med en snorkeskinne (oss-skinne).

Snorke kan i tilfælde være er faresignal, da det kan være fordi lungerne ikke får nok ilt og det stresser kroppen og kan i mange tilfælde føre til søvnløshed.

Men heldigvis kan snorken i fleste tilfælde behandles med en snorkeskinne (oss-skinne).

Skinnens formål er at åbne luftvejene yderligere under søvn. Herved elimineres eller formindskes snorken og let til middelsvær søvnapnø.

Læs mere om snorkeskinner her

Tandimplantater fungerer som en naturlig tand, der sidder stabilt og sikkert i kæben.

Et implantat er en kunstig rod af metal, en lille skrue af titanium, som indsættes i kæben, hvor den naturlige tand mangler.

Tandimplantatet fungerer som en naturlig tand, der sidder stabilt og sikkert i kæben.

Ovenpå tandimplantatet kan man sætte en enkelt krone, en bro (flere kroner sat sammen) eller en protese, alt efter hvor mange tænder der mangler og ønskes erstattes.

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

Bidfunktionsproblemer skyldes ofte at man skærer tænder, presser tænder eller at tænderne sidder skævt.

Bidfunktionsproblemer skyldes ofte at man skærer tænder, presser tænder eller at tænderne sidder skævt og de ikke bider rigtigt sammen. I forbindelse med dette kan der opleves spændingshovedpine og tænderne kan blive slidt og for lave, hvilket kan give smerte i tænder og i værste fald kan tænder knække.

En bideskinne frigør tænderne fra deres sædvanlige bidmønster, så kæber og tyggemuskler kan slappe af og herved aflastes kæbeled. Tænderne skånes for slid, når bidskinnen er i munden og ofte bryder bideskinnen den uheldige vane med at presse eller skære tænder.

Den mest almindelige bideskinne er en refleksfrigørende bideskinne. Pris 2250 kr. inkl. forundersøgelse og efterfølgende tilpasning/justering samt instruktion.

Vi laver også en hybrid refleksfrigørende bideskinne, der er blød indvendig og giver højere komfort. Pris kr. 2.540,- inkl. forundersøgelse og efterfølgende tilpasning/justering samt instruktion.

En bideskinne kræver en forundersøgelse og er inkluderet i prisen, hvis der fremstilles en skinne. En forundersøgelse uden fremstilling af skinne har en pris på kr. 248,50,-

Ubehandlede cariesangreb kan ofte afstedkomme problemer. Så kontakt os inden det kræver rodbehandling.

Ved et ubehandlet cariesangreb kan der ofte forekomme problemer. Hvis hullet ikke laves, fortsætter det ned mod nerven inde i tanden, og ender med at inficere denne. Det kan give voldsomme smerter, og kræver en rodbehandling. Hvis det udsættes, udvikles ofte en tandbyld.

Ved en rodbehandling fjerner man resterne af det inficerede væv under lokalbedøvelse.

Den udrensede nervekanal fyldes op med et rodmateriale og der afsluttes med en fyldning. Efter en periode kontrolleres rodbehandlingen med et røntgenbillede og en undersøgelse.

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

Vi bruger stort set kun plastfyldninger, da plast er bedre til at opbygge tanden, så den ligner en almindelig tand.

Vi bruger stort set i dag kun plastfyldninger eller glasionomerfyldninger. Der kan i specielle tilfælde, hvor det ikke er muligt med plast, bruges amalgam.

Med plast kan man bedre opbygge tanden, så den ligner en almindelig tand. Plasten fås i mange forskellige farve nuancer, hvilket sikrer et flot resultat.

Følsomme og slidte(usur) tandhalse kan også behandles med plast.

Ved gamle ofte store amalgamfyldninger, hvor der ses infraktion/revner/spalter, anbefaler vi for det meste, at den skiftes til en plastfyldning, for at undgå fraktur af tanden.

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens brochure:

For yderligere information om infraktioner – Klik her!

For yderligere information om caries – Klik her!

Tandblegning betyder at gøre tænder blegere (mere hvide). Der findes både ekstern og intern blegning.

Ekstern blegning:
Eksterne misfarvninger skyldes aflejring på tandoverfladen med farvestoffer fra f.eks. kaffe, the, rødvin, nogen madvarer og tobak. Alderen kan også spille en rolle, da tænderne ofte med alderen bliver mere gullige.

Her på klinikken tilbyder vi hjemmeblegning som består af et aftryk som tages her på klinikken, og herefter laves en blegeskinne som man ved næste besøg får udleveret sammen med blegmaterialet. Det tager ca. 7-14 dage første gang man bleger tænder før man opnår endeligt resultat.

Intern blegning:
Interne misfarvninger kan opstå i forbindelse med en nekrotisk eller beskadiget nerve, specielt efter slag på tanden. Intern blegning foretages på klinikken af tandlægen.

En tandblegning af begge kæber koster kr. 2.784,- inkl. forundersøgelse, afpudsning af tænderne og kontrol under blegningen. En behandling med blegning udføres kun på indikation og kræver en forundersøgelse. Ikke alle tænder kan bleges og forundersøgelsen skal sikre at du ikke bleger forgæves. Kontrollen under blegningen skal sikre at du ikke anvender blegeskinnerne og materialet forkert.

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

En sportsskinne beskytter mod slag direkte på tænderne og slag på underkæben, der slår tænderne sammen.

Sport kan være farligt for tænderne. En sportsskinne beskytter med slag direkte på tænderne og slag på underkæben, der slår tænderne sammen.

Man anvender normalt kun en sportsskinne/tandbeskytter i overkæben.

Se evt. sportsskinner her:
https://www.elysee-dental.dk/tandtechnik/tandbeskyttere

Få hjælp til behandling af Parodontose så sygdommen standses og tænderne ikke mister mere fæste.

Parodontose skyldes en bakteriebetinget betændelses sygdom, der ødelægger det væv som holder tanden fast. Parodontose giver ofte ikke symptomer, men opleves som tandkødsbetændelse. Parodontose vokser som regel langsomt, men bliver det ikke behandlet kan det gør til at tanden mistes, da den knogle tanden sidder fast i langsomt bliver nedbrudt i forbindelse med parodontosen. Dette skyldes at bakterier der får lov til at sidde trænger ned under tandkødet, ned i tandkødslommen og ned til knoglen.

Det er vigtigt at få hjælp til behandling af parodontose så hurtigt som muligt, for at standse sygdommen så tænderne ikke mister mere fæste. Jo før man kommer i gang jo bedre resultat opnås ofte.

Der findes forskellige former for parodontose alt efter hvor dybe dine tandkødslommer er, hvilket du vil blive informeret om inden behandling.

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

En protese er aftagelig og kan erstatte mistet tænder både en enkelt tand og flere tænder.

En helprotese erstatter alle tænder i overkæbe eller underkæbe. En helprotese kan hvile ovenpå naturlige tandrødder og eventuelt sidde fast på disse med nogle små tryklåse.

En protese som erstatter nogle tænder, kaldes for en delprotese, som sidder fast på de resterende tænder ved hjælp af en bøjle.

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

Har du en defekt tand, det ikke længere er muligt at reparere med en fyldning? Så er en tandkrone en nødvendighed.

En tandkrone kan i flere tilfælde være en fordel. Feks. ved en tand som udelukkende består af en stor fyldning, hvor det vurderes at der er risiko for at tanden kan knække. Ved rodbehandlede tænder, som normalt er mere skrøbelige anbefales stort set altid en kronebehandling.

Hos Tandlægerne i Vesterbrogade fremstiller vi kun kroner af godkendte og gennemprøvet materialer. Det mest almindelige materiale i dag er porcelæn, hvilket giver kronen et naturligt udseende og samtidigt er meget stærkt. Du vil blive rådgivet i, hvilke materialer og kronetyper der kan passe til dit behov, både med hensyn til økonomi og æstetik.

En krone holder længere tid end en stor fyldning, den holder ofte op til 10-20 år, men individuelt fra patient til patient. Prisen for en kronebehandling kan varierer meget og du vil altid få et skriftligt overslag på din kronebehandling inden behandlingsstart. Prisen for vores kroner varierer fra 4.200 kr. til 6.800 kr.

Tag en snak med din tandlæge om, hvilke kronetype der passer til dig og vi vil informere dig om procedure, risici og omkostninger. En kronebehandling er oftest en simpel behandling uden smerte. For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens brochure:

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

Få hjælp til at håndtere din tandlægeskræk og få det bedre med at gå til tandlæge.

Vi er meget bevidste om, at det er en tillidssag at gå til tandlæge/tandplejer og er opmærksomme på, at flere patienter har angst i forbindelse med besøg på klinikken. Vi bestræber os på at gøre alle tandlægebesøg så behagelige som muligt, og strækker os langt for hver enkelt patients ønske og behov.

Kontakt os gerne på telefon 86 12 24 98 og hør hvordan vi kan hjælpe dig

Gode råd

Forbered dig til tandlægebesøget ved at indøve afspændingsøvelser, som du også skal bruge under behandlingen.

Få regelmæssige konsultationer hos tandlægen, så du kommer ind i en god rytme.

Mød veludhvilet og afstresset op til behandling.

Spørg altid, hvis der er noget i behandlingen, du ikke forstår, eller noget, du vil vide nærmere besked om.

For yderligere information henvises der til tandlægeforeningens hjemmeside – Læs mere her!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!